Our scientific knowledge strengthens and improves society and the well-being of people.

Because all our research is done in the Netherlands, this page is in Dutch.
 

We werken altijd nauw samen en in co-creatie met onze klanten. Zij maken bijvoorbeeld deel uit van het bedrijfsleven, de overheid of een zorginstelling. Kwaliteit, onafhankelijkheid en transparantie staan centraal bij elke opdracht. Beleid en acties in de gezondheidszorg moeten altijd wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wij zorgen ervoor dat ze dat zijn.

Team TGO
Relevance

Een brug tussen wetenschap en de gezondheidspraktijk

Wij slaan een brug tussen de gezondheidspraktijk en de wetenschap in al onze projecten, door:

  • Vragen uit de praktijk te beantwoorden op het gebied van welzijn en gezondheid(szorg) op basis van wetenschappelijke onderzoeksmethoden;
  • Knelpunten en ontwikkelingen in en vanuit de praktijk te analyseren op basis van wetenschappelijke kennis, zoals het gezondheids-, welzijns- en zorgbeleid;
  • De praktijk te stimuleren en te inspireren om de zorg en methodieken wetenschappelijk te onderbouwen.

Onze onderzoeken

  • Onderzoeken rondom een gezonde leefstijl en preventie van ziekte:

  • Projecten op het gebied van arbeidsparticipatie:

  • Onderzoek op het gebied van ‘participatie in de maatschappij’ vindt vooral plaats op het snijvlak tussen samenleving en gezondheid(szorg). Het gaat daarbij om onderzoek naar de wisselwerking tussen ziekte, gezondheid en gezondheidszorg enerzijds en de samenleving anderzijds.  Projecten zijn:

  • Projecten rondom ‘healthy ageing’:

  • Veel chronische ziektes hebben een grote impact, op zowel de patiënt als op zijn of haar omgeving. Van een chronische ziekte kun je helaas niet genezen; je zult ermee moeten leren omgaan. Vanuit TGO verrichten we onderzoek naar het leven van mensen met verschillende chronische aandoeningen, zoals nierziekten, kanker en dementie. Hierbij besteden we aandacht aan het omgaan met de ziekte in het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan het delen van ervaringen van mensen met gezondheidsproblemen (POG), een product te ontwikkelen om prikkelverwerkingsproblematiek aan te pakken bij mensen met autisme of een behandeling te onderzoeken voor aanhoudende klachten na een hersenschudding. Projecten:

Our current research

— 20 Items per Page
Showing 1 - 20 of 22 results.

Contact

Annet Jansen Research assistant

Universitair Medisch Centrum Groningen
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen
Entrance 47, ​​​​Oostersingel

Meer informatie over een onderzoek door ons laten doen: www.toegepastgezondheidsonderzoek.nl