De Sensatie van een Goed Leven Participatief actieonderzoek naar prikkelverwerkingsproblematiek van mensen met autisme (ASS) en een verstandelijke beperking. Research
Participatief actieonderzoek naar prikkelverwerkingsproblematiek van mensen met autisme (ASS) en een verstandelijke beperking.
Zorgverleners, ouders en leerkrachten geven aan dat dringend hulp nodig is op het gebied van kennis over prikkelverwerking van mensen met autisme (ASS) en een verstandelijke beperking.

Dit participatieve actieonderzoek heeft tot doel een product te ontwikkelen om de prikkelverwerking en de invloed ervan op problematisch gedrag van personen met ASS en een verstandelijke beperking te helpen begrijpen en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren.

Relevance

Een product ontwikkelen om prikkelverwerkingsproblematiek aan te pakken

Met behulp van participatief actieonderzoek en intervention mapping hebben we een product (website) ontwikkeld om ouders, begeleiders, leerkrachten en mensen met ASS en een verstandelijke beperking te helpen bij het optimaliseren van prikkelverwerking. Informatie is verzameld, gedeeld en bij elkaar gebracht door ervaringsdeskundigen, ouders, begeleiders, leerkrachten, behandelaars, opleiders en wetenschappers.

We slaan een brug tussen wetenschap en praktijk rondom prikkelverwerking en de invloed daarvan op gedrag (dat wisselt van geen tot juist heftige reacties) bij mensen met ASS en een verstandelijke beperking. 

Het eindproduct is een online, gratis en makkelijk toepasbare website. Sensonate biedt inspiratie voor zorgverleners, ouders en leerkrachten om een individuele aanpak samen te stellen voor iemand met ASS en een verstandelijke beperking.

De Sensatie van een Goed Leven is een onderdeel van Applied Health Research (TGO)

Contact