De Sensatie van een Goed Leven

Participatory action research on sensory process challenges of individuals with autism and an intellectual disability (ID). Research
Participatory action research on sensory process challenges of individuals with autism and an intellectual disability (ID).
Zorgverleners, ouders en leerkrachten geven aan dat dringend hulp nodig is op het gebied van kennis over prikkelverwerking van mensen met autisme (ASS) en een verstandelijke beperking.

Dit participatieve actieonderzoek heeft tot doel een product te ontwikkelen om de prikkelverwerking en de invloed ervan op problematisch gedrag van personen met ASS en een verstandelijke beperking te helpen begrijpen en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren.

Relevance

Een product ontwikkelen om prikkelverwerkingsproblematiek aan te pakken

Met behulp van participatief actieonderzoek en intervention mapping hebben we een product (website) ontwikkeld om ouders, begeleiders, leerkrachten en mensen met ASS en een verstandelijke beperking te helpen bij het optimaliseren van prikkelverwerking. Informatie is verzameld, gedeeld en bij elkaar gebracht door ervaringsdeskundigen, ouders, begeleiders, leerkrachten, behandelaars, opleiders en wetenschappers.

We slaan een brug tussen wetenschap en praktijk rondom prikkelverwerking en de invloed daarvan op gedrag (dat wisselt van geen tot juist heftige reacties) bij mensen met ASS en een verstandelijke beperking. 

Het eindproduct is de online, gratis en makkelijk toepasbare website Sensonate. Deze website biedt inspiratie voor zorgverleners, ouders en leerkrachten om een individuele aanpak samen te stellen voor iemand met ASS en een verstandelijke beperking.

Dit project is onderdeel van

Meer informatie

Contact

University Medical Center Groningen (UMCG)
TGO - project Sensatie van een Goed leven
PO Box 30.001
9700 RB Groningen
The Netherlands

Visiting address
University Medical Center Groningen (UMCG)
TGO - project Sensatie van een Goed leven
Hanzeplein 1
9713 GZ Groningen

location: Entrance 47, ​​​​Oostersingel