Research building

Over PETRA

Hoe werkt het?

Door middel van dagboekmetingen word je meermaals per dag bevraagd naar je stemming, klachten, omgeving, activiteiten en context. De metingen vul je zelf in op je smartphone. Door vaker bij je welzijn stil te staan, krijg je meer grip op hoe het met je gaat.

Wat voor dagboek je gaat invullen, hangt af van de vraag die je wil beantwoorden. Misschien wil je graag weten wat voor effect je behandeling heeft (positief en negatief) of je wil graag bijhouden of je klachten stabiel blijven, om te voorkomen dat ze verergeren. Elke hulpvraag heeft zijn eigen dagboek nodig. Met PETRA kan je dit dagboek naar wens samenstellen. Denk dan aan de inhoud van het dagboek, maar ook hoe vaak en hoe lang je het dagboek gaat bijhouden.

De animatievideo’s hieronder geven uitleg hoe PETRA werkt:

Je kan contact met ons opnemen voor de PETRA handleiding of training via [email protected]
 

PETRA databank

De PETRA-databank verzamelt gegevens uit het PETRA-dagboek dat patiënten invullen om inzicht te krijgen in hun mentale klachten in het dagelijks leven. Deze gegevens worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek om de kwaliteit van zorg te verbeteren en te onderzoeken welke behandeling het beste werkt en voor wie. De PETRA-databank wordt beheerd door het UMCG en voldoet aan alle wettelijke, medische, en ethische richtlijnen om de privacy van deelnemers te waarborgen.

PETRA Consortium

Om samen te werken aan de klinische implementatie van PETRA en gezamenlijke kansen te benutten voor innovatief onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg met behulp van de PETRA-database, is het PETRA Databaseconsortium opgericht met de volgende vijf GGZ-instellingen:
UMCG Lentis GGZ Fiesland GGZ Drenthe GGZ centraal